Proclamatie zesde leerjaar

We hielden 2 proclamaties in de mooie feestzaal van onze campus: eentje om 17 uur voor 6A en eentje om 18 uur voor 6B.

Wie even wil meegenieten kan hier de speech van de directeur alsook het geprojecteerde filmpje terugvinden.

Getoonde filmpje 

Klik hier

Speech directeur

Geachte genodigden, geachte ouders, beste meisjes en jongens uit het zesde leerjaar,

Donderdag 24 juni 2021: Hier zijn we dan, hier staan we dan op jullie proclamatie. 

Mijn proclamatie van het zesde leerjaar is meer dan 30 jaar geleden achter de rug. Het is en blijft een mooi moment. Ik herinner het me nog alsof het gisteren was. Zoals mijn directeur destijds zei zal ik het ook tegen jullie zeggen: Vandaag zijn jullie de grootsten van de kleinen, in september zijn jullie weer even de kleinsten van de groten.

We kennen jullie al een tijdje. De meesten onder jullie waren al bij ons van in de kleuterschool, misschien sommigen zelfs nog langer: zij komen uit de crèche van onze school.

De twee laatste schooljaren waren op zijn minst gezegd ‘speciaal’, ‘anders’. Het waren wellicht ook de moeilijkste jaren van de basisschool: zowel omwille van de leerstof (denk maar aan de lessen wiskunde, de moeilijke OVSG-toetsen) als omwille van COVID.

We zijn bijzonder verheugd dat we dit jaar toch een proclamatie met ouders konden houden, in tegenstelling tot vorig jaar.

Juf. Lien, juf. Monique die er vandaag niet kon bij zijn wegens ziekte, meester Ben en alle andere juffen en meesters zijn bijzonder fier op jullie. Fier omdat jullie groot geworden zijn, fier omdat jullie je best gedaan hebben, fier omdat jullie je talenten hebben kunnen ontwikkelen. ’t Plant’zoentje, waar talenten groeien, weet je nog?

Zodadelijk gaan we over tot de echte proclamatie.

Vooreerst geef ik nog het woord aan jullie klastitularis/klasgenoten.

[…]

[eigenlijke proclamatie]

Beste kinderen,

Jullie namen worden een na een afgeroepen. Jullie zullen dan jullie getuigschrift ontvangen. Dit getuigschrift is het origineel. Doe het nooit kwijt. Er is geen dubbel van. Je zal het moeten tonen in jullie secundaire school en ook later in jullie carrière. Bewaar het dus goed.

[…]

Beste kinderen, beste ouders

Het schooljaar is stilaan ten einde. De proclamatie is ten einde. Aan de kinderen, heel veel succes in al wat jullie gaan doen in de toekomst. Nog een paar tips voor het leven: heb altijd respect voor jullie ouders, familie, vrienden, mensen om jullie heen, volg je dromen, volg je hart en niet vergeten van af en toe te ontspannen. Van ontspanning gesproken: maandag beleven jullie nog een superleuke dag in Walibi. Als afscheidscadeau geeft de school het toegangsticket voor Walibi. Geniet ervan.

Jullie verlaten ons nu. Letterlijk en figuurlijk, hopelijk zien we jullie nog wel eens terug. Een fijne toekomst gewenst!  Bedankt voor jullie aanwezigheid. Bedankt voor het jarenlange vertrouwen in onze school.

Aan de kinderen: jullie weten dat we geen hapjes en drankjes serveren omwille van covid. Als jullie buitengaan krijgen jullie nog een klein cadeautje om thuis van te smullen.

En tot slot: mama, papa, kinderen, geef elkaar straks buiten maar een dikke knuffel. Een diploma moet gevierd worden!

Proficiat!