Herstart maandag 10 januari 2022

Hopelijk kunnen we het aantal besmettingen laag houden zodat iedereen zoveel mogelijk naar school kan komen.
MONDMASKERS
Alle kinderen vanaf het 1ste leerjaar moeten ook na de vakantie een mondmasker dragen in de klas. Dus zeker niet vergeten mee te geven!
QUARANTAINE
Vanaf 4 besmettingen in 1 week moet een klas in quarantaine. Hou zeker je kind thuis als het ziektesymptomen heeft of doe een zelftest bij je kind als je twijfelt.
TESTEN
De ministers van Volksgezondheid en Onderwijs vragen nadrukkelijk aan alle ouders om hun kind, wanneer het ziektesymptomen heeft, thuis te houden en te laten testen.
De ministers roepen ouders ook op hun kind sowieso, ook als het geen symptomen vertoont, zo dicht mogelijk vóór aanstaande maandag 10/1 te testen met een zelftest én om dat preventief elke week te doen tot aan de krokusvakantie. Zo kan een extra verdedigingsmuur opgeworpen worden rond de scholen. Voor specifieke doelgroepen geldt de verlaagde kostprijs van 1 euro voor een sneltest bij de apotheek.
VERDERE INFO
https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/nieuws/update-corona-gewijzigde-test-en-quarantainestrategie
https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus/coronavirus-2021-2022/coronamaatregelen-2021-2022/maatregelen-2021-2022-gewoon-en-buitengewoon-basisonderwijs